top of page
rent_concert_2.png

Book, Music and Lyrics by 

Jonathan Larson 

 Musical Arrangements Original - Steve Skinne

Concept/Additional Lyrics - Billy Aronson 

                                                                                              Music Supervision & Additional  - Tim Weil                                                    

                                                                                               Arrangements Dramaturg - Lynn Thomson 

 

RENT was originally produced in New York by New York Theatre Workshop and on Broadway

by Jeffrey Seller, Kevin McCollum, Allan S. Gordon and New York Theatre Workshop

Presented by arrangement with Music Theatre international

RENT kommer
till Malmö Live!

Vi är så glada över att kunna presentera en av de allra största pop och rock musikalerna som skrivits ”Rent”!

Efter två svenska klassiska musikaler i Kristina från Duvemåla och Chess så vill vi tillbaka till våra ”rötter” och genren som vi inledde vår resa med i rockmusikalen ”Jesus Christ Superstar”.

 

”Rent” slog igenom med dunder och brak på Broadway i början av 90-talet och gick hela 12 år på Broadway. Jonathan Larson tog berättelsen från operan ”La Boheme” och satte den i ett rivningshus i New York 1990. En tid då det gamla skulle rivas, fattigdomen byggas bort och yuppies mot hippies. Men framförallt var det en tid då aids-epidemin svepte över världen, dödade och stigmatiserade de redan utslagna och utstötta.

 

Med en ensemblen och rockband av Skånes och Köpenhamns allra främsta musikalartister och musiker kommer Malmö Live att gunga till denna fantastiska musik!

Den starka berättelsen och formen på musikalen passar vår konsertform perfekt.

Var & När? 

Malmö Live Konsertsal -
Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö

Datum
17-19 maj 2024

Spellängd - 2 tim 30 min inkl paus

Pris - från 375 kr

 

.

Biljetterna säljs via malmolive.se

Om konserten

Regissör Melker Sörensen och hans team kommer göra en iscensatt konsert av hela musikalen på svenska och kommer inte lämna någon oberörd.

”Rent” spelade 5123 föreställningar under 12 år på Broadway. Den har vunnit fyra Tony Awards och spelat på 25 olika språk i mer än 50 länder.

RENT - Broadway , New York, 2008

Ensemble

Ensemble 

Mimi Márquez

Linda Arunee Olofsson 

Linda Arunee Olofsson kommer från Hammarö i Värmland och är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg. Hon har sedan sin examen i 2017 varit mest verksam på de danska musikalscenerna, där hon bland annat har medverkat i musikaler som ”Les Misérables”, världspremiären av ”Prinsen av Egypten” på Fredericia Teater, ”Dance of the Vampires” på Det Ny Teater, ”Sunset Boulevard” på den Jyske Opera, ”West Side Story” på Operaen i Köpenhamn och även varit ute på Danmarksturné med den nyskrivna musikföreställningen ”Close to You - The Carpenters”. I Sverige har man kunnat se henne i ”The Sound of Music” på Scalateatern i Karlstad och i ”Amèlie” på Östgötateatern. Senast spelade Linda huvudrollen Kim i ”Miss Saigon” på Det Ny Teater i Köpenhamn.

linda2.jpg
oscarsson-simon-2022_press.jpg

Rodger Davids 

Simon Oscarsson 

Simon är utbildad vid balettakademin göteborgs musikalutbildning. 

 

Efter examen jobbade han en säsong på Astrid Lindgrens Värld som Lill-klippen i sagan om Ronja Rövardotter. Han har även spelat Tony Elliot i Billy Elliot på Säffle operan, Mark i Stockholm Stadsteaterns A Chorus Line och Hugo Klang i Bruksspelet i Klippan.

 

Säsongen 23/24 har Simon varit aktuell i den nyskrivna musikalen Alla skriker ingen hör på Kulturhuset Spira och senast som Lord Redmoore i pjäsen Lord Redmoore med Teateri.

Mark Cohen

Gustav Allen Schriver

Gustav Allen Schriver är utbildad från Den Danske Scenekunstskole, och har sedan medverkat i bland annat Hair på Østre Gasværk Teater där han spelade Claude, och Kinky Boots på Det Ny Teater. Han har även varit på Fredericia Musikalteater, Odense Teater och Holbæk teater. 

 

Utöver att sjunga är Gustav multiinstrumentalist. Han är även tvåspråkig, och pratar lika bra skånska som danska. 

“Detta är första gången jag gör musikal i Sverige, och jag ser fram emot att få spela på hemmabana!” 

Gustav bild_.jpg sv.jpg
SofiaMustaniemiBW.jpg

Maureen Johnson

Sofia Mustaniemi

Sofia Wilhelmina Mustaniemi är musikalartist och violinist, utbildad vid Performing Arts School i Göteborg. Under säsongen 2023/24 sågs hon i rollen Nessarose Thropp i GöteborgsOperans stormusikal Wicked, och under våren 2023 sjöng hon Martha i Malmö Operas Marguerite: en dans med djävulen. Dessförinnan har hon bland annat medverkat som Berättaren vid uruppförandet av Merregnon: Tystnadens Land tillsammans med Kungliga Filharmonikerna på Konserthuset i Stockholm, hoppat in som Konstantina i Mamma Mia! The Party i Stockholm, medverkat i musikalerna CHESS på Svenska och Mamma Mia! på Svenska Teatern och på Messukeskus i Helsingfors, samt tillbringat en säsong som sångerska och violinist på Wallmans Cirkusbygningen i Köpenhamn. 

Joanne Jefferson

Leila Jung

Leila är utbildad på Balettakademiens danslinje mellan 2008 och 2011.

Efter examen gjorde jag som första jobb musikalen Hair på Trøndelag teater i Trondheim. Efter det har jag spelat på musikalscener runtom i Norden så som 

Nöjesteatern (west side story), Tivoli køpenhavn (hairspray), Hair (Göteborgsoperan), Göta lejon (King, Cash, the killer and me), Spira( on the town), Det kongelige København (Matilda), Århus teater( Evita ). 

 

De seneste åren har jag spenderat mestadels av tiden på Malmöopera där jag har medverkat i föreställningar som.

Matilda, skönheten och odjuret, Funny girl, sound of music och nu Everybody’s talking about Jamie som spelas i höst.  

Leila CV bild_edited.jpg
IMG_4899.jpeg

Tom Collins

Erik Espinoza

Erik debuterade som 11-åring som Nicely-Nicely Johnson i Guys and Dolls Jr på Ystad Teater. Han är utbildad vid Högskolan för scen och musik, Artisten i Göteborg, där han spelade Tyler i Merrily we roll along i slutproduktionen och gjorde praktik i Les Misérables på Wermland Opera (även understudy som Marius).

 

Efter utbildningen har Erik återbesökt Guys and Dolls på Kristianstads teater men då i rollen som Sky Masterson. Han har även varit med i Sverigepremiären av Tick…tick…BOOM! i Malmö, där i rollen som Michael. 

 

På Malmö Opera har han spelat rollen som Fjedka i Spelman på taket och Sayid i Everybody's Talking About Jamie.

 

Angel Dumott Schunard

Anton Engström

Anton är född och uppvuxen i Ystad, men flyttade till Lund för att gå musikallinjen på Lunds Dans och Musikalgymnasium. Direkt efter studenten bar det av till Göteborg och Balettakademiens treåriga musikalutbildning. Efter examen han frilansat som musikalartist i bl.a. Richard Söderberg och Melker Sörensens produktioner med Kammaropera Syd, som en av originalänglarna i Kinky Boots på Helsingfors stadsteater, som Pinocchio i Shrek på Nöjesteatern, och nu senast fick han leva ut sin pojkdröm, som en av tjejerna i After Darks senaste produktion på Vasateatern i Stockholm.

I somras kunde man även se honom som komiker och imitatör hos  "Lotta på Liseberg" och han behåller klackarna på för att nu få gestalta rollen som "Angel" i "Rent in concert"!

Anton Rent bild .jpg
eric-hallengren-01-10x8-web_edited.jpg

Benjamin Coffin Iii

Eric Hallengren 

Eric kommer ifrån Lerum, utanför Göteborg, men bor numera i Malmö. Han har medverkat i shower och musikaler runt omkring i Europa, i städer som London, Berlin, Köpenhamn och Stockholm.

Ett urval av musikaler Eric har medverkat i är Evita, Så som i Himmelen, Mary Poppins och Bat Out Of Hell the Musical på Dominion Theatre i London.

Han är utbildad vid Performing Arts School i Göteborg och har även en master i musikal från Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff, Wales.

Under hösten och våren kan man se Eric i musikalen Something Rotten i Åbo, där han spelar huvudrollen Nick Bottom.

Eric ser väldigt mycket fram emot att få medverka i denna uppsättning av RENT och att äntligen få uppträda på hemmaplan i Malmö!

Ensemble 

Sanna Ekdahl Akanni 

Sanna är sångerska, utbildad vid London College of Contemporary Music där hon tog examen 2020. 

Hon har jobbat som bakgrundssångerska för olika artister både i England och Sverige, samt som frilansande musiker. 

Sanna gör med Rent sin debut som musikalartist. 

Sanna - Rent bild SV_.jpg
Kajsa Rent bild .JPG

Ensemble 

Kajsa Petersson 

Kajsa tog examen från Balettakademiens musikallinje i Göteborg 2019. Efter sin examen medverkade hon i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Spelman På Taket som ensemble/cover Tzeitel. 

På Malmö Opera har hon medverkat som ensemble/cover Liesl i Sound Of Music, ensemble i Anastasia och dansare i operetten En kväll Med Thalia. Hon har också arbetat på andra sidan Öresundsbron i musikalerna Spamalot på Tivoli i Köpenhamn och Evita på Aarhus Teater. 

Säsongen 23/24 är hon aktuell i Göteborgsoperans uppsättning av Wicked

Ensemble 

Johan Larsson 

Johan kommer från Smålands mörkaste skogar, närmare bestämt Lammhult. 
Han tog examen från Balettakademien 2019. Efteråt har han gjort ca 250 föreställningar av Mamma Mia the Party på Rondo i Göteborg, spelat Pedro i musikalen Der Mann von La Mancha i Heidelberg, Tyskland och showat på Park Lane i Göteborg. Under skolåren spelade Johan rollen som Mark i RENT på Växjö och Ystad Teater och gjorde praktik som skräddaren Motel i Spelman på Taket på SäffleOperan. 

Senast har man kunnat se honom i musikalen Dé é det här vi kallar kärlek på Nöjesteatern i Malmö.

Johan - Rent foto.jpg

Teamet 

Regissör/Koreograf 
Melker Sörenssen 

Kapellmästare 
Anders Juhlin 

Ljusdesign 

Johanna Svensson 

Producent 
Niklas Johansson 

Producent
Andreas Eldeen 

Kostym 

Linda Ernemar

Teamet

Bandet 

Gitarr 

Jon Svensson-Hilleborg

Trummor

Rasmus Svensson 

Bandet
bottom of page