top of page

Om konserten

 

"En stilla natt" är julkonserten där du kan stanna upp och få en paus. Svepas med av musiken och låta tankarna få vila.

Konserten ger både den ensamma klara rösten till stämningsfulla körpartier och smäckdande duetter 

På scenen leder åter igen Andreas Eldeen konserten men i år med nya gäster.

Vi är mycket glada att kunna presentera Leila Jung! Musikalartisten med den fantastiska rösten som frekvent syns på Malmö Operas scen. Kanske du såg henne i vår RENT i rollen som Joanne.

Vi är också mycket glada och stolta över att presentera Malmö Stadsteaters stora profil Sandra Stojiljkovic! Hon kanske är mest känd för allmänheten med sitt arbete i SVT:s Tunna blå linjen.

Vi utlovar julmusik och musik som förhoppningsvis ger oss alla ett lugn och ett leende som vi så väl behöver inför julen. 

Var & När? 

Sankt Johannes Kyrka i Malmö

30 nov

Kl 17.00

ca 70 min, ingen paus

Kommentarer från publiken

"Det var vackert, stämningsfullt och underbart! Tack" 

"Fantastisk julkonsert som berörde"

"Stämningsfullt och proffsigt"

"Den bästa konserten av de alla vi lyssnat på. Tack för denna magiska stund"

Medverkande

Andreas_1_edited.jpg

Andreas Eldeen 

Andreas har gjort roller i bla The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Smålands Musik och Teater, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Malmöpubliken Har kunnat se Andreas som Judas i Jesus Christ Superstar och Anatolij i Chess in concert på Malmö Live.

Han har gjort ett flertal produktioner på Malmö Opera, bl a Spring Awakening, Jekyll & Hyde, Les Misérables, Jesus Christ Superstar,  Sommarnattens leende, Doktor Zjivago nu senast Så som i himmeln.

Hösten 2024 spelar Andreas Malte Blomgren i Tysta Maria på Helsingborgs stadsteater. 

Leila CV bild_edited.jpg

Leila Jung

Leila är utbildad på Balettakademiens danslinje mellan 2008 och 2011.Efter examen gjorde jag som första jobb musikalen Hair på Trøndelag teater i Trondheim. Efter det har jag spelat på musikalscener runtom i Norden så som 

Nöjesteatern (west side story), Tivoli køpenhavn (hairspray), Hair (Göteborgsoperan), Göta lejon (King, Cash, the killer and me), Spira( on the town), Det kongelige København (Matilda), Århus teater (Evita De seneste åren har jag spenderat mestadels av tiden på Malmöopera där jag har medverkat i föreställningar som.

Matilda, skönheten och odjuret, Funny girl, sound of music, Everybody's talking about Jamie. I våras spelade Leila Joanne i vår produktion av RENT och just nu är hon aktuell I musikalen Joyride på Malmö Opera.

Sandra S 2.jpeg

Sandra Stojiljkovic


Sandra Stojiljkovic gick ut Teaterhögskolan i Malmö 2008. Dessförinnan studerade hon på Scenstudion och på Kulturama. På Teaterhögskolan gjorde hon sin praktik på Angereds Teater och medverkade där i The mental States of Gothenburg (2006). På Malmö Stadsteater har Sandra arbetat sedan 2008. 

Sandra har arbetat på Backa Teater och där bl a medverkat i Utopia 2012 och 5boys.com.

Hon är också aktuell i båda säsongerna av TV-serien Tunna blå linjen, och har medverkat i SVTs Bron samt i flera kortfilmer och även i en del radioproduktioner på Sveriges Radio.

Sandra tilldelades Malmö Teatermuseums stipendium 2009 för sina insatser under året som gått.

Anders Juhlin 2024_edited.jpg

Anders Juhlin 

 

Den fantastiska Anders Juhlin kommer även i år vaka över Johannes kyrkans vackra flygel. 

Anders är en flitigt anlitad pianist och kapellmästare med stor musikalisk bredd.

Anders jobbar även som kyrkomusiker i Lomma Församling i Skåne.

Selma bild 2024.heic

Selma Ehlde

 

Även i år är det den fantastiska Selma Ehlde som kommer att leda vår kör. Liksom många andra imponerades vid så av Selma och den fantastiska kören under fjolårets konsert. 

Selma har studerat musikteater på Östra Grevie Folkhögskola och studerar nu komposition på Musikhögskolan i Malmö 

bottom of page