top of page

Chess kommer
till Malmö Live!

När Kalla Kriget rasar som allra kyligaste hamnar en schackmatch mellan Amerikanen Freddie och Sovjeten Anatolij i världens blickfång.


Den perfekta symbolen för det tysta kriget mellan Väst och Öst blir på allas läppar. Vem får äran och kärleken? Hur mycket svek krävs för att vinna?

Efter succén med Kristina från Duvemåla Konsertversion är vi nu tillbaka med ytterligare en Björn och Benny klassiker! 
Popmusikalen ”Chess in concert” intar Malmö Live med full symfoniorkester, kör och solister i en iscensatt konsert.

.

Om konserten

I denna iscensatta konsert får vi ta del av hela musikalen Chess fantastiska musik från prolog till final! 

Möt alla karaktärerna och deras låtar fint sammanvävt genom berättaren och karaktären ”Molokov”.

Tillsammans med klassiska hits som Anthem, Mountain Duet, One Night in Bangkok m.fl. får du berättelsen om Chess på originalspråket engelska.

Eldeenjohansson i samarbete med
Charlotta Teaterproduktion 

BENNY ANDERSSON  TIM RICE  BJÖRN ULVEAUS
Orkestrering och arrangemang Anders Eljas

Var & När? 

Malmö Live Konsertsal -
Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö

Datum
3 mars kl 19, 4 mars kl 18.30, 5 mars kl 16

Spellängd - 2 tim 30 min inkl paus

Pris - från 375 kr

 

.

SOLISTER

solister
Therese_Erch.jpg

Florence

Therese Erch 

Therese började med musikal redan som barn där hon medverkade i en musikalgrupp med uppsättningar som Peter Pan och Trollkarlen från Oz och under tonåren fick Therese chansen att medverka i Pippi Långstrump på Nöjesteatern där hon gjorde rollen som Annika. För att börja sin resa i musikalens värld gick hon  en spets-utbildning i musikal på Lunds dans- och musikalgymnasium och efter studenten gick hon ett år musikteater på Östra Grevie folkhögskola. Under sin tid i Östra Grevie  gestaltade hon roller som Lara i Dr Zjivago och Amy i Company.  2019 tog Therese en kandidatexamenexamen i musikal från Högskolan för scen och musik och har bland annat  medverkat i Something Rotten på Wermland Opera och i  Trollflöjten på Göteborgs Stadsteater där hon gjorde rollen som Pamina.

Anatolij

Andreas Eldeen 

Andreas är Malmöartisten som trivs lika bra på Malmö Operas scen som framför ett storband eller ensam vid ett piano. Efter att ha debuterade med Europaturnén av Rocky Horror show hittade Andreas snart till Malmö Opera där han har medverkat i musikaler som Spring Awakening, Jekyll & Hyde, Les Miserables, Dr Zhivago mfl. Andreas har bl.a. också spelat Judas i Jesus Christ Superstar på Malmö Live, Sunset Boulevard på Wermland Opera. Andreas är också en flitigt anlitad solist på konserter på scener runt om i Sverige. Säsongen 2022 spelar Andreas i Så som i himmelen på Malmö Opera, Sunset Boulevard på Jyske Opera samt turnerar med julkonserten Running home for Christmas tillsammans med Daniel Eriksson.

Svetlana

Johanna Ström 

Johanna Ström fick sitt stora genombrott i musikalvärlden då hon spelade den ryska hustrun Svetlana i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal Chess på Svenska Teatern i Helsingfors 2018-2019. Tidigare i sin karriär har hon spelat i revyer, farser och musikal, sjungit jazz och soul och som barn och ungdom medverkat i film och TV.

Våren 2022 medverkade Johanna i Kristina från Duvemåla i konsertversion på Malmö Live där hon spelade Ulrika. 

andreas.jpg
Johanna Ström Chess -23.jpg sv.jpg
daniel.jpg

Freddie

Daniel Eriksson

Daniel Eriksson debuterade som artist för över 20 år sedan och har via Scenskolan i Göteborg gjort sig en internationell musikalkarriär där han uppburit titel- & huvudroller i Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon och RENT för att nämna några. Efter flitigt spelande på teatrar- & operahus runt om i Europa återkom han 2018 till scenerna i Sverige och har sedan setts i Malmö Opera stora musikaler; i Skönheten & Odjuret 2019/20 samt Sound of Music 2021/22. Under våren 2022 medverkade han även i Matilda the musical på Det Kongelige Teater i Köpenhamn samt som Karl Oskar i Kristina från Duvemåla på Malmö Live.
Säsongen 2022/23 innebär medverkan i Malmö Operas Anastasia samt, för fjärde året i rad, egenproducerade julkonserten Running Home for Christmas innan schackformen ska vässas. 

Molokov

Niklas L. Chressman

 

Niklas Löjdmark Chressman gjorde sin professionella musikaldebut i musikalen RENT på GötaLejon 2001. 

Han har medverkat i en mängd uppsättningar så som The Producers, Evita, Priscilla queen of the desert, Cabaret, Chess på Cirkus. Min vän fascisten m.fl. 

Han har gjort två produktioner på Malmö Opera ”Skönheten och odjuret "och nu senast ”Så som i himmelen”

Körat och dansat bakom Björn Skifs, showat med AfterDark och dansat modernt med kompaniet Jus de la vie. 

Niklas skriver manus och musik och har bland annat skrivit två musikdramatiska monologer 

”Nathanael” i regi av AnnaKarin Hirdwall, ”I väntan på mod” i egen regi. 

niklas.jpg
mattias.jpg

The Arbiter

Mattias Linderoth

 

Mattias är skådespelare och var medlem av Malmö Stads-teaters fasta ensemble 2005-2020. Förutom ett 40-tal roller under åren där klämde även in ett par hundra föreställningar av bejublade musikalen Spamalot på Nöjesteatern och Oscarsteatern 2010-2012. Ett antal roller i olika TV-serier och nittio inlästa ljudböcker kan han också stoltsera med. År 2015 belönades Mattias med Sparbanks-stiftelsens kultur-stipendium för föreställningarna Yarden och Amadeus och mottog Storytels ljudbokspris 2017. Hedrande stipendier från Teatermuseet och Teaterförbundet 2005 och 2020 har på ett fint sätt ramat in karriären. Sedan 2020 har Mattias pausat artisteriet för äventyr i entreprenörskap och medverkan i Chess på Malmö Live blir ett efterlängtat gästspel på teaterscenen

orkester

Bandet 

Johan Bergman - Keys 

Mathias Grove Madsen - Keys 

Kalle Magnusson - Bas 

Peter Fältskog - Trummor 

Jesper Agersen - Gitarr 

Popkör 

Vinga Magnusdotter

Linnea Rydqvist 

Daniel Thulesius

ORKESTER

Malmö Akademiska Kör och Orkester

Dirigent: Daniel Hansson 
 

ORKESTER.jpg

TEAM

Dirigent

Daniel Hansson

TEAM
andreas.jpg

TEAM

Producent 

Andreas Eldeen

daniel.jpg

Produktionsassistent 

Ida Knutsson

Regissör 

Niklas Johansson 

niklas.jpg

Koreograf 

Melker Sörensen

 

Ljuddesign  

David Borgström 

 

Ljusdesign 

Ulrich Ruchlinski

Kostym 

Fredrika Lilius

 

Produktionassisten 

Ida Knutsson

bottom of page