top of page

Om konserten

 

Efter fjolårets succé med julkonsert "En stilla natt" är vi tillbaka med två konserter i vackra Sankt Johannes Kyrka i Malmö.  

 

Röster från publiken i fjol talade om en meditativ stämning, ett andningshål i julstressen och ett lugn. 

Med de ledorden bjuder vi in dig att ta med nära och kära och uppleva ljus och värme när vi behöver det som mest. 

På scenen ser ni återigen Andreas Eldeen, Maria Kulle och vår fantastiska kör. 

Ny gäst för i år är musikalartisten Linda Aurnee Olofsson som senast sågs i den kvinnliga huvudrollen i Miss Saigon på Den ny teater i Köpenhamn.  

Vi utlovar musik som kommer att fylla hela kyrkan och som förhoppningsvis lämnar oss alla med den julstämningen vi så väl behöver inför julen. 

Var & När? 

Sankt Johannes Kyrka i Malmö

Spellängd - ca 70 min, ingen paus 

.

Kommentarer från publiken

"Det var vackert, stämningsfullt och underbart! Tack" 

"Bästa julkonserten ever!"

"Stämningsfullt och proffsigt"

"tack för en helt ljuvlig konsert. 

Vi ses nästa år"

Medverkande

CV bild 2.jpg

Andreas Eldeen 

Andreas har gjort roller i bla The Rocky Horror Show, Sunset Boulevard, Guys and dolls, Buddy Holly och Bluesbrothers vid teatrar som Royal Albert Hall, Smålands Musik och Teater, Werm­land Opera och Slagthuset i Malmö. Malmöpubliken Har kunnat se Andreas som Judas i Jesus Christ Superstar på Malmö Live.

Han har gjort ett flertal roller på Malmö Opera, bl a Moritz i Spring Awakening, Spider och titel­rollen i Jekyll & Hyde, Enjolras i Les Misérables, Thomas i Jesus Christ Superstar, Frid i Sommarnattens leende, Liberius i Doktor Zjivago och Husein i Tusen och en natt.

Säsongen 2022 medverkar Andreas i Så som i himmelen på Malmö Opera och Sunset Boulevard på Jyske Opera. 

 2023 spelade Andreas rollen Anatolj i Chess in concert på Malmö Live. Under hösten 2023 är det premiär på Andreas egna konsert "If I ruled the world på kuben, Malmö Live. 

linda2.jpg

Linda Arunee Olofsson  

 

Linda kommer från Hammarö i Värmland och är utbildad musikalartist på Balettakademien i Göteborg. Hon har sedan sin examen i 2017 varit mest verksam på de danska musikalscenerna, där hon bland annat har medverkat i musikaler som ”Les Misérables”, världspremiären av ”Prinsen av Egypten” på Fredericia Teater, ”Dance of the Vampires” på Det Ny Teater, ”Sunset Boulevard” på den Jyske Opera, ”West Side Story” på Operaen i Köpenhamn och även varit ute på Danmarksturné med den nyskrivna musikföreställningen ”Close to You - The Carpenters”. I Sverige har man kunnat se henne i ”The Sound of Music” på Scalateatern i Karlstad och i ”Amèlie” på Östgötateatern. Senast spelade Linda huvudrollen Kim i ”Miss Saigon” på Det Ny Teater i Köpenhamn. Till våren spelar Linda den kvinnliga huvudrollen i EldeenJohanssons "Rent in concert" på Malmö Live. 

Maria Kulle pressbild. sv.jpg

Maria Kulle 

Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Efter studierna vid Teaterhögskolan i Malmö har hon bland annat varit engagerad vid Malmö stadsteater, Stockholms stadsteater, Helsingborgs stadsteater och på diverse privatteatrar.

2011 tilldelades hon Helsingborgs Dagblads kulturpris och året efter spelade hon i den framgångsrika uppsättningen av Alan Ayckbourns trilogi Treater på Intiman i Stockholm.

 

Hon har även ett gediget cv inom film och tv. Hennes repertoar är bred och hon har spelat en mängd olika sorters karaktärer, bland många andra den lite hårdföra Emmy i serien Fröken Frimans krig, polischefen Linn i Bron och den lågmälda Anna i filmen Fyra nyanser av brunt. Den sistnämnda gav henne en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

Förutom Konferenciern i Cabaret har hon också  medverkat i musikföreställningen Brel samt i  Everything goes med musik av Cole Porter och nu senast i ”Jag är också en främling här” baserat på Kurt Weills musik. 

2022 är hon aktuell med Tre lite äldre systrar på Riksteatern. 

Juhlin Bild .JPEG

Anders Juhlin 

 

Den fantastiska Anders Juhlin kommer även i år vaka över Johannes kyrkans vackra flygel. 

Anders är en flitigt anlitad pianist och kapellmästare med stor musikalisk bredd 

Anders jobbar även som kyrkomusiker i Bjärreds Församling i Skåne.

Selma bild_.jpg sv.jpg

Selma Ehlde

 

Även i år är det den fantastiska Selma Ehlde som kommer att leda vår kör. Liksom många andra imponerades vid så av Selma och den fantastiska kören under fjolårets konsert. 

Selma har studerat musikteater på Östra Grevie Folkhögskola och studerar nu komposition på Musikhögskolan i Malmö 

bottom of page