top of page

KRISTINA FRÅN DUVEMÅLA KONSERTVERSION
25 – 27 MARS 2022

Kristina kommer
till Malmö Live!

När Kristina och Karl Oskars förstfödda Anna dör för att gröten svält i hennes mage finns inget annat än att lämna fattiga Ljuder i Småland för drömmarna på andra sidan Atlanten. Men drömmar är svåra att nå.

Njut av Björn och Bennys klassiska musikal byggd på Wilhelm Mobergs episka Utvandrarepos i en iscensatt konsert på Malmö Lives stora scen.

.

Om konserten

I denna iscensatta konsert får vi ta del av i stort sett hela Björn och Bennys musikal Kristina från Duvemåla. Allt från fantastiska körsatser till örhängen som ”Guldet blev till sand” och ”Du måste finnas”.

En musikalisk resa där karaktären och berättaren ”Fina-Kajsa” tillsammans med alla de andra karaktären guidar oss genom musikalens berättelse om Kristina och hennes familj.

Var?

Malmö Live Konstersal – Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö

Datum - 25 mars kl 19, 26 mars kl 18, 27 mars kl 16

Spellängd - 3 tim 10 min inkl paus

 

.

SOLISTER

frida.jpg

Kristina

Frida Bergh

 

Frida alternerade rollen som Kristina i Kristina från Duvemåla på Cirkus i Stockholm. Hon har arbetat över hela landet på teatrar som Stadsteatrarna i Stockholm, Malmö, Uppsala, privata scener som Oscarsteatern, Chinateatern och Nöjesteatern samt på Operorna i Malmö Karlstad och Umeå. Hon har ett flertal gånger arbetat med regissören Lars Rudolfsson och medverkat i uppsättningar som vunnit priser och spelat på Biennaler som Kulturhusets Tjechovträdgården och Malmö stadsteaters Ingvar.

Karl-Oskar

Daniel Eriksson

Daniel debuterade som artist för över 20 år sedan och har via Scenskolan i Göteborg gjort sig en internationell musikalkarriär där han uppburit titel- & huvudroller i Jekyll & Hyde, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon och RENT för att nämna några. Efter flitigt spelande på teatrar & operahus i Danmark, Tyskland, Österrike, Holland och Sverige återkom han 2018 till scenerna i Sverige som Jesus i  EldeenJohanssons produktion av Jesus Christ Superstar in concert som under 2019 spelades på Malmö Live och i Uppsala konserthus. Allra senast sågs Daniel på Malmö Operas scen som Monseiur D´Arque i Skönheten & Odjuret 2019/20 och i egen-producerade julkonserten  Running Home for Christmas 2019 och 2020. Julkonserten blev även till ett Live-album med samma namn.  

daniel.jpg
solister
johan_hwatz.png

Robert – 25 mars

Johan Hwatz

Johan är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, har studerat Dramatik på Göteborgs Universitet samt teater på Skara Skolscen. När Kristina från Duvemåla sattes upp i Sverige senast, spelade Johan rollen som Arvid. Johan har bland annat spelat Matt i the Fantasticks, Pierrot i Min älskade Pierrot, Hussein i Tusen och en Natt och Andrej i Andrejs längtan på Malmö Opera. Han har också spelat Seymour i Little Shop of Horrors, Jonathan Harker i Dracula och Rolf i Sound of Music på Kristianstads Teater samt Motel i Spelman på taket på Uppsala Stadsteater. Johan medverkade i musikalen CHESS på Svenska Teatern i Helsingfors där han fick hoppa in i rollen som amerikanen Freddie i 21,5 föreställningar. Nu senast medverkade Johan i She Loves Me på Spira i Jönköping. 

Nils-Weibulli.jpg

Robert - 26 & 27 mars 

Nils Weibull

 

Nils  har alltid sysslat med musik och sång så länge han kan minnas, men han började sin 

scenkarriär i Malmö operas barnkör. Där var han med i produktioner som Carmen, Parsifal och Trollflöjten. Nils debuterade också som solist när han som gossopran sjöng tillsammans med Malmö operas kör och orkester i Mendelssohns oratorium Elias.

Efter tre år på gymnasiet, med  inriktning spets-sång, började Nils på Östra Grevies folkhögskola där han läste ett år musikteater.  Under detta år gjorde han bland annat roller som pappan i Next to normal, Sweeney Todd och Henrik i A little night music. Just nu läser Nils till musikalartist på Högskolan för Scen och Musik vilket är en treårig kandidatutbildning i Göteborg. Utöver musikal har han ett stort intresse för jazz.

Ulrika

Johanna Ström 

 

Johanna Ström fick sitt stora genombrott i musikalvärlden då hon spelade den ryska hustrun Svetlana i Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikal Chess på Svenska Teatern i Helsingfors 2018-2019. Tidigare i sin karriär har hon spelat i revyer, farser och musikal, sjungit jazz och soul och som barn och ungdom medverkat i film och TV.

johanna_strom.jpg
maria_kui.jpg

Fina-Kajsa 

Maria Kulle 

 

Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Efter studierna vid Teaterhögskolan i Malmö har hon bland annat varit engagerad vid Malmö stadsteater, Stockholms stadsteater, Helsingborgs stadsteater och på diverse privatteatrar. Bland de karaktärer hon gestaltat på teater märks bland annat rollen som Medea i Medea, konferenciern i Cabaret och Martha i Vem är rädd för Virginia Wolf. Alla uppförda på Helsingborgs stadsteater.

2011 tilldelades hon Helsingborgs Dagblads kulturpris och året efter spelade hon i den framgångsrika uppsättningen av Alan Ayckbourns trilogi Treater på Intiman i Stockholm.

 

Hon har även ett gediget cv inom film och tv. Hennes repertoar är bred och hon har spelat en mängd olika sorters karaktärer, bland många andra den lite hårdföra Emmy i serien Fröken Frimans krig, polischefen Linn i Bron och den lågmälda Anna i filmen Fyra nyanser av brunt. Den sistnämnda gav henne en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll.

Förutom Konferenciern i Cabaret har hon också  medverkat i musikföreställningen Brel samt i  Everything goes med musik av Cole Porter och nu senast i ”Jag är också en främling här” baserat på Kurt Weills musik. 

2022 är hon aktuell med Tre lite äldre systrar på Riksteatern. 

BARN

Anna - Ylva Agardh 

Märta - Hillevi Agardh 

Johan- Karl Ambohm 

BANDET

Keys: Johan Bergman 

Bas: Kalle Magnusson 

Trummor: Peter Fältskog 

Gitarr: Jesper Agesen 

ORKESTER & KÖR

ORKESTER
ORKESTER.jpg

Malmö Akademiska Kör och Orkester

Leds av Daniel Hansson 
 

Orkestern kommer att bestå av ett 50-tal musiker som Kristina från Duvemåla arrangemanget kräver.

Kören kommer vara 60 st starka röster som inte bara kommer sjunga musikalens smäckra körsatser utan också mindre roller som Pastor Brusander, Märta m.fl

TEAM

daniel.jpg

Dirigent

Daniel Hansson

Producent 

Andreas Eldeen

andreas.jpg
TEAM
niklas.jpg

Regissör 

Niklas Johansson 

Kostym

Khira Fromark &

Leif Persson

khira.jpg
bottom of page